ZAJÍMAVOSTI

ZDE VIDÍTE UKÁZKU FOTEK 

ČIŠTĚNÍ

Čištění

 

1.KARTÁČ NA ŽÍNĚ

2.KOPYTNÍ HÁČEK

3.KARTÁČ S TVRDÝMI A DLOUHÝMI ŠTĚTINAMI

4.HŘBÍLKO

5. MĚKKÝ KARTÁČ NA HLAVU

6.KOVOVÉ HŘBÍLKO

7.MAGIC BRUSH

8.KARTÁČ S TVRDÝMI A KRÁTKÝMI ŠTĚTINAMI

BEZPEČNÝ UZEL

BEZPEČNÝ UZEL

1.Nejprve protáhneme vodítko kroužkem, aby byly obě půlky stejné.

2.Vezmeme spodní část.

3. Ze spodní části uděláme smyčku.

4.Prsty máme ve smyčce a vezmeme přední část vodítka a provlečeme smyčkou, aby konec zůstal na druhé straně

5.Zatáhneme a HOTOVO !

CO KAŽDÝ KŮŇ POTŘEBUJE


Kopyto je tvrdé rohovité symetrické pouzdro na posledním článku prstů. Mají ho kopytníci, savci z řádu lichokopytníků. Kopytníci z řádu sudokopytníků mají na posledním článku prstů taktéž rohovinové pouzdro, ale nesymetrické. Kopyto sudokopytníků se v moderní terminologii nazývá pazneht. Kopytníci patří mezi prstochodce, při chůzi nenašlapují na chodidlo ale jen na prsty.


Víte, že zuby jsou nejčastějším a potenciálně nejzávažnějším problémem starých koní? Typickým pacientem koňského zubaře je starý kůň, který dlouhodobě neprospívá a zubař je povolán až na doporučení veterináře.

KONĚ A JEJICH EMOCE

Radost, náklonnost, smutek, hněv, žárlivost.Je zajímavé, že žárlivost u koní vidí spíše majitelé koní než lidé, kteří nejsou od koní. Také více žen než mužů věří, že koně mohou vyjadřovat bolest, žárlivost, smutek, strach a nudu.

  • Bolest 94 %
  • Strach 92 %
  • Radost 77 %
  • Smutek 68 %
  • Nuda 65 %
  • Žárlivost 41 %


MOJE PAMLSKY

SUROVINY: 1 a 1/2 jablka, 2 mrkve, 2 šálky mouky, 2 šálky ovesných vloček, 2 čajové lžičky medu, 2 lžičky slunečnicového oleje

POSTUP: Nejdříve nasypeme do mísy 2 šálky mouky a potom 2 šálky ovesných vloček .Zamícháme, nastrouháme jablka nahrubo a mrkev najemno. Pak přidáme 2 lžičky medu a slunečnicového oleje. Zamícháme. Případně přidáme mouku nebo vodu. Těsto by mělo být podobné jako na perníčky. Pak si vezmeme plech a uděláme kuličky nebo jiné tvary. Můžete použít i formičky. Dáme je na plech, potom to dáme do trouby na 200 stupňů a pečeme 20 minut. Hotové pamlsky by měly být křupavé a vevnitř by nemělo být cítit těsto. Pamlsky doporučuji spotřebovat do 2 týdnů.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky