ZAJÍMAVOSTI
ZDE VIDÍTE UKÁZKU FOTEK
ČIŠTĚNÍ
Čištění
1.KARTÁČ NA ŽÍNĚ
2.KOPYTNÍ HÁČEK
3.KARTÁČ S TVRDÝMI A DLOUHÝMI ŠTĚTINAMI
4.HŘBÍLKO
5. MĚKKÝ KARTÁČ NA HLAVU
6.KOVOVÉ HŘBÍLKO
7.MAGIC BRUSH
8.KARTÁČ S TVRDÝMI A KRÁTKÝMI ŠTĚTINAMI
BEZPEČNÝ UZEL
BEZPEČNÝ UZEL
1.Nejprve protáhneme vodítko kroužkem, aby byly obě půlky stejné.
2.Vezmeme spodní část.
3. Ze spodní části uděláme smyčku.
4.Prsty máme ve smyčce a vezmeme přední část vodítka a provlečeme smyčkou, aby konec zůstal na druhé straně
5.Zatáhneme a HOTOVO !
CO KAŽDÝ KŮŇ POTŘEBUJE
Kopyto je tvrdé rohovité symetrické pouzdro na posledním článku prstů. Mají ho kopytníci, savci z řádu lichokopytníků. Kopytníci z řádu sudokopytníků mají na posledním článku prstů taktéž rohovinové pouzdro, ale nesymetrické. Kopyto sudokopytníků se v moderní terminologii nazývá pazneht. Kopytníci patří mezi prstochodce, při chůzi nenašlapují na chodidlo ale jen na prsty.
Víte, že zuby jsou nejčastějším a potenciálně nejzávažnějším problémem starých koní? Typickým pacientem koňského zubaře je starý kůň, který dlouhodobě neprospívá a zubař je povolán až na doporučení veterináře.
KONĚ A JEJICH EMOCE
Radost, náklonnost, smutek, hněv, žárlivost.Je zajímavé, že žárlivost u koní vidí spíše majitelé koní než lidé, kteří nejsou od koní. Také více žen než mužů věří, že koně mohou vyjadřovat bolest, žárlivost, smutek, strach a nudu.
- Bolest 94 %
- Strach 92 %
- Radost 77 %
- Smutek 68 %
- Nuda 65 %
- Žárlivost 41 %
MOJE PAMLSKY
SUROVINY: 1 a 1/2 jablka, 2 mrkve, 2 šálky mouky, 2 šálky ovesných vloček, 2 čajové lžičky medu, 2 lžičky slunečnicového oleje
POSTUP: Nejdříve nasypeme do mísy 2 šálky mouky a potom 2 šálky ovesných vloček .Zamícháme, nastrouháme jablka nahrubo a mrkev najemno. Pak přidáme 2 lžičky medu a slunečnicového oleje. Zamícháme. Případně přidáme mouku nebo vodu. Těsto by mělo být podobné jako na perníčky. Pak si vezmeme plech a uděláme kuličky nebo jiné tvary. Můžete použít i formičky. Dáme je na plech, potom to dáme do trouby na 200 stupňů a pečeme 20 minut. Hotové pamlsky by měly být křupavé a vevnitř by nemělo být cítit těsto. Pamlsky doporučuji spotřebovat do 2 týdnů.